Oleje na masáže-výroba,

Každý si může od jara dělat oleje z bylinek sám. Jsou výbornou pomocí na kosmetiku i na masáže, také při bolestech na obklady. Viz výroba dále.

sledujte i nové stránky www.cvicenibylinkymasaze.cz, kde máte videa k daným bylinkovým olejíčkům. Pro maséry i kosmetičky. Osobní výuka je pouze v létě, nutno se nahlásit.

Doporučené oleje pro maséry:

  • s devětsilu lékařského,
  • jehliček smrků a jedlí
  • kostivalu lékařského
  • třezalky
  • měsíčku lékařského
  • yzopu,levandule

Část dobré práce maséra vykoná vždy i dobrý a vhodný pro daného klienta masážní olej.

Výroba olejů je bez dotyku kovu, vše se dělá ve skle, míchá dřevěnými vařečkami.

Výborný olej s devětsilu, je velmi protizánětlivý, hojivý, vhodný na bolesti kloubů a svalů.

Další olej je s malých konců smrků, jedlí, je nádherně voňavý a je to síla na plíce, svaly, lymfatický systém, je silně dezinfekční na kůži. Je velmi jemný. Má jemnou vůni jehličnanů. Vhodný pro kosmetickou masáž.

Třetí druh oleje je s květu kostivalu lékařského, stahuje, má výživné látky pro kosti, klouby, šlachy, vše rychle léčí, hojí. Je dobrý pomocník i na ústní dutinu -léčí paradentózu. Jen dát několikrát denně pár kapek mezi zuby a nechat proudit, vyplivnout.

Třezalkový olej se dá používat téměř na vše, kosmetiku- jemná pleť- čistí kůži i podkoží, regeneruje buňky.

Pojiva jsou vždy olej slunečnicový a olivový.

Výroba masážních olejů doma sami:

není to jednoduché, raději zavolejte na poradu. Každá bylinka potřebuje svoje-čas, délku ustátí atd.

Je potřeba znát velmi dobře i bylinku, kterou sbíráte, kdy jí sbírat a každá potřebuje jinou koncentraci daných olejů. Vše lze naložit i jen do panenských olejů, masáže se potom velmi prodraží. Jsou ale výborné. Panenský olej je ale nosič informací a léčivé síly oliv a to vždy není žádoucí, také se kazí brzy. Druhák z oliv - je již mnohem trvanlivější, bylinka v něm vyniká svými vlastnostmi.

Naložené bylinky se nakládají nejdéle na týden na světlo za okno,kde svítí slunce.Pokud zapomenete scedit a přefiltrovat do 7 dnů,uvolňuje se z bylin voda, tak olej ztrácí vůni a s vodou se rychle kazí. Potom je nutné nechat otevřený deklík aby mohla odcházet- vypařovat se voda a je lépe jej nechat za oknem ještě cca 3 týdny až se voda vypaří. Scedit lze, až je olej čirý, není-li čirý, tak je ještě v oleji uvolněná voda z bylin.

Základ je čistý olivový olej, slunečnicový jen kvalitní lze přidat až třetinu, nasbíráme bylinky, které rostou-devětsil, mařinku vonnou, třezalku květ, chrpu atd. Bylinky na uvolnění svalových spazmů a na vyrovnání svalové ochablosti. Dáváme do oleje za okno na týden, scedíme! Nedoporučuji déle, bylinka uvolňuje vodu po týdnu, olej s vodou potom chytá plísně.

Je to těžké a složité? Vždyť si jej každý zatím může koupit. Jo, ale není nad to když si uděláte sami. Čerstvé a velmi voňavé jen přírodou ne příměsky chemie. Rozdíl poznáte, až je opravdu uděláte. Ten rozdíl oproti jiným olejům - kupovaným. Zatím se po nich nikdo neosypal, nikdo neměl alergie, jsou prostě výborné, výborně je každý snáší, vyjdou levně. Třezalkový olej se používá na mnoho nemocí = Janův zázračný olej. Kupte si a nebo udělejte si sami doma- zjistíte že koupený snad neviděl opravdovou třezalku. Na sluníčku a bez horního víčka lze bylinky nechat i déle než týden naložené, Nutné dávat pozor, aby neztrácely vůni. Denně mícháme dřívkem! Vařečkou! Ne kovem. Zakrýt lze pokud se práší v místnosti ubrouskem, plátnem.

Tak to můžete zkusit sami, nedá to moc práce a vycházka do přírody vám třeba přijde vhod.

Základ je olej olivový a s ním smícháme na půl olej slunečnicový. Musí být čerstvý a kvalitní. Třezalku dávám více do slunečnicového, olej je potom více červený.. musíte přijít na spoustu věcí sami.

Používáme-li čerstvé bylinky,trháme buď květy: devětsil, chrpa, třezalka, sedmikráska, fialka, kostival lékařský, mohou to být celé rostliny s listy- máta, jitrocel atd. Dané květy či jiné části rostlin necháme pár hodin zavadnout, dáme volně do sklenice a zalijeme daným olejem. Květy musí být volně v nádobě, ne napěchované.
Občas přidávám třeba list bylinky, která konzervuje olej, ten potom velmi dlouho vydrží. Ale to již je pro začátek moc složité.
Dáme za okno kde jde sluníčko. Denně mícháme dřevěnou vařečkou. Sedmý den obsah scedíme, nebo ještě přefiltrujeme. Pokud necháme obsah déle, uvolní se z květů, listů voda - ta se začíná uvolňovat šestý-sedmý den a olej může plesnivět.
Čistý olej uložíme v lednici, spotřebujeme do 1 roku.
Je dobré dávat vždy jeden druh bylin do oleje, smíchat lze již po ukončení procesu výroby.

Výroba v zimě: POUŽÍVÁME DOMÁCÍ KOŘENÍ. Hřebíček, skořici, anýz, vanilku atd.

Pokapeme koření vodou a necháme až 24.00 hodin odležet pod pokličkou.
Druhý den je dáme dáme do sklenice a zalijeme olejem. Můžeme nechat od týdne až jeden měsíc v oleji, scedíme, přefiltrujeme a používáme.
Dáváme pozor na sílu -skořice protepluje a kůže může po silném oleji červenat.