Masážní oleje pro maséry

Výroba olejů pro maséry:

Každý masér si je naučí vyrábět sám již v první hodině výuky, každý si používá svoje skleničky, označení. Je nutná i doba životnosti, ta je u olejů 1 rok od data výroby. Mám oleje stále v lednici a vydrží mi až dva roky. Stále je hlídám, zda je vůně i hustota dobrá. Sama si dělám asi 10 druhů olejů, pro začátek stačí dva tři druhy.

Olej s devětsilu, kostivalu, třezalky, konce smrků se používá i jako základ mastí na veškeré potíže kloubů, svalů, mazání či obklady jsou velmi účinné.

Jsou zkoušené maséry již mnoho roků, pomáhají na zotavení svalů, kloubů, kostí. Bylinky jsou sbírané v čisté oblasti luk a lesů.

Všechny druhy olejů jsou na odstranění bolestí kloubů a svalů.Výživné látky z bylin jsou v nich zachovány. Zpracování a macerování se děje za studena.

1) Olej s devětsilu lékařského

Olej devětsilu lékařského

je macerace bylin v oleji olivovém a slunečnicovém,
Běžně se tato bylinka používá na všechny vnitřní i vnější záněty, svalovou slabost, podporuje nervovou soustavu, masáží uvolňuje zatuhlé a revmatické svaly.
Zkušenosti - výborné jsou na bolesti kolen. Natřít celé koleno i zezadu, dát ubrousek, opět dát olej na prosak,další ubrousek, dát igelit a zábal na noc. Do 3 dnů-3 týdnů bývá po potížích kloubů. Nejen kolen.

2)Olej s konců smrků a jedlí

Olej ze smrku a jedle

je s jemnou vůní jehličnanů, vhodný i do difuzéru, provoní místnost. Pro masážní účely je velmi příjemný, silně dezinfekční na kůži i podkoží, působí proti parazitům, svrabům aj., Regenerační na klouby a svaly. Vnitřně na regeneraci střev, dobře působí na obnovu lymfatického systému a plic. Užívá se 3x denně cca 5 kapek.
Kdysi předkové - ještě moje babička jej používali na veškeré kožní nemoci i rakovinu.

3)Olej z kostivalu lékařského

Olej z kostivalu lékařského
je velmi silný, hojí svaly,kosti, šlachy, rozpouští svalové spazmy, vhodný na výplach ústní dutiny při paradentóze. Hojí dásně.
Sběr není jednoduchý, kostivalu květu je na jednu sklenici potřeba dát mnoho, ale jeho síla je značná, olej je velmi hojivý.
Lze jej použít i na masáž obličeje. Má spoustu živin pro plet.

4)Třezalkový Olej- je výborný na kůži, revmatické svaly, lze jej použít i na masáž obličeje.

Třezalka rozpouští nežádoucí chemické látky v kůži a podkoží.Uvolňuje zatuhlé a revmatické svaly, které se nedají masírovat, ihned zčervenají.

Použití olejů :
stačí jen vetřením do pokožky, svalů, kloubů, maséři s těmito oleji s velkou spokojeností zákazníků masírují.

Masážní oleje mohou být i základem k užívání čistých esenciálních olejů, kde se dává několik kapek společně - jak?

Do daného oleje 100 ml.+ kapka až několik kapek oleje esenciálního. Opět doporučuji jen oleje s čistých bylin. Na páteř je vhodný od Young Living PAN WAY.
K tomu však je nutné školení a vědět více o světě bylin, esencí a co mohou pomoci a co ne.